Sözleşmeli Personellere yönelik yeni yönetmelik yayımlandı

Sözleşmeli Personellere yönelik yeni yönetmelik yayımlandı

Sözleşmeli personellerin özlük haklarında özellikle de izinlerde resmi gazetede yayımlanan yönetmelik ile değişiklik yapıldı.

Haber

Sözleşmeli Personellere yönelik yeni yönetmelik yayımlandı

Resmi Gazetede yayımlanan yeni yönetmeliğe göre sözleşmeli olarak çalışan personellerin özlük haklarına ilişkin değişiklikler yapılmıştır. Resmi gazetenin 21.06.2018 tarih ve 30455 sayılı sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda değişiklik yapılmasına dair karar hususunda önceden sözleşmeli personellerin sahip olmadığı bir hak bu yeni yönetmelik sayesinde kişilere yeni haklar kazandırmıştır. Bu değişiklik çalışanların çalışma şartlarında iyileştirme yapmak maksadıyla yapılmıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onay vermesi ile bugün yürürlüğe giren ve Cumhurbaşkanından önce bakanlar kurulunda yer alan bakanların da imzaları bulunan yönetmelikte değiştirilen maddeleri inceleyeceğiz.

Yönetmelikte en çok dikkat çeken hususlar arasında sözleşmeli personellere verilemeyen izin işlemleri hakkında yapılan değişikliklerdir. Sözleşmeli öğretmenlik olsun diğer tüm kamu kurumlarında görev yapan sözleşmeli personeller kadrolu memurlar gibi tüm aynı izin haklarına sahip değillerdi. Memurların izin yönetmeliğinde verilen haklar sözleşmeli personellere verilmiyordu. Bu yönetmelik ile artık onlar da belli başlı haklara sahip oldular. Şimdi bu değişen hakları maddeler halinde inceleyelim.

->Mevcut İzin Sürelerinde Yapılan Artışlar

  • Sözleşmeli kadın personele verilen süt izni süresi günde 1 buçuk saatten 3 saate çıkarıldı,
  • Sözleşmeli personellere doğum halinde verilen 2 gün izin 10 güne ve evlilik veya ölüm halinde verilen 3 günlük izin süresi de 7 güne çıkarılmıştır.
  • 10 günü geçmemek kaydıyla mazeret izni verilebilecek,
  • Evlat edinilmesi halinde 8 hafta ücretli izin kullanabilecek,
  • 3 aya kadar refakat izni kullanılabilme hakkı verilmiştir.

->Hamile veya doğum yapmış personel ile engelli personel gece nöbeti ve gece vardiyasından muaf tutulacaktır.

->Bir yıl olan doğum sebebiyle yeniden hizmete alınma süresi evlat  edineme de dahil edilerek 2 yıla çıkarılmıştır.

Umarız bu değişiklikler sözleşmeli personellerin özlük haklarında daha da rahatlama yaratır.

istanbularsaofis.com esenyurtrehber.com avcilaresc.com
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.
DİĞER HABERLER