Franchise başvurusu nasıl yapılır?

Franchise başvurusu nasıl yapılır? İş kurmak isteyen birçok insanın aklına takılan bu sorunun yanıtını makalemizde veriyoruz.

Franchise başvurusu nasıl yapılır?

Franchise başvurusu nasıl yapılır? İş kurmak isteyen birçok insanın aklına takılan bu sorunun yanıtını makalemizde veriyoruz.

Fark ettik ki bayilik almak istiyorum diyen çoğu insan, nereye ve nasıl bir başvuru yapması gerektiğini bilmiyor. İnternet üzerinde de bayilik almanın faydaları ile ilgili yönlendirici bir yazı yok. Öncelikle bayilik almanın faydaları üzerinde biraz duralım.

Bayilik almak, sıfırdan bir iş kurmaktan daha az risklidir. Çünkü genel olarak franchise başvurusu yapacağınız firma tanınmış olacaktır.

İşinizi kurarken, bayilik aldığınız firma size yardımcı olacaktır. Örneğin, fatura ödeme merkezi kuruyorsanız, neyin, nasıl yapılması gerektiğini anlatacak, kullanacağınız ekipmanların bir bölümünü ücretsiz verecektir. Aynı zamanda sürekli destek alabileceksiniz.

Diyelim ki kahveci bayiliği almak konusunda isteklisiniz ya da aldınız. Alacağınız ürünler, tek şubelik bir firmaya oranla çok daha ucuz olacaktır. Aynı zamanda müşterileriniz, markayı bilen insanlar olacağı için, sadık müşteri potansiyeli çok daha fazla olacaktır.

Franchise almak, eğitim konusunda da süreli ya da sürekli destek alabilmeniz anlamına gelir.

Bayilik Almanın Dezavantajları

Fakat bayilik almak söz konusu olduğunda biraz da dezavantajdan söz etmek gerekir. Kendi işinizin patronu gibi değil de, bayi müdürü gibi hissedebilirsiniz. Çünkü bazı firmaların denetlemeleri oldukça fazladır.

Bayilik satın alırken imzalayacağınız sözleşmede, kârınızdan yüzdelik bir dilimi ödemek durumunda kalırsınız. Aynı zamanda yine sözleşmede belirtilen oranlarda yıllık ya da belirlenmiş zamanlar diliminde reklam vs. giderleri için de ödeme yapmanız gerekebilir.

Bayilik Almak İstiyorum: Franchise Başvurusu Nasıl Yapılır?

Franchise başvurusu nasıl yapılır sorusunun aslında çok net bir yanıtı yoktur. Tüm firmaların kendilerine özel kabul şekilleri vardır. Birçok firmadan franchise almak için öncelikle firmanın ilgili departmanına ulaşmanız ve ardından size sunacakları belgeleri, anketleri doldurmanız gerekecektir.

Bayilik almak istediğiniz firma size finansal durumunuz, sürekli gelir ve giderleriniz, hatta evliyseniz eşinizin gelir ve giderleri ile ilgili detaylı sorular sorabilir.

Elbette yalnızca bunlar değil; hayata akış açınız, sanata olan ilginiz ya da aklınıza gelebilecek her konuda sorular sorabilirler. Burada amaç, markanın teslim edileceği kişiyi tanımaktır.

Başvurunuzun ilk aşaması olumlu geçtiğinde, iş görüşmesi tarzı bir mülakata çağırılabilirsiniz. Bu noktada iş tamamen sizin performansınıza ve isteklerinizin firma ile uyuşmasına bağlı olmaktadır.

Franchise başvurusu nasıl yapılır? Sorusunu yanıtlamış olduk. Umuyoruz ki faydalı olmuştur.

 
Franchise başvurusu nasıl yapılır Bayilik Almanın Dezavantajları Bayilik Almak İstiyorum Bayilik alma şartları
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.