2018 zamlı emekli memur maaşı ne kadar?

2018 zamlı emekli memur maaşı ne kadar?

Ülkemizin emekçileri olarak yıllarca devlete hizmet etmiş kamu emeklilerinin emekli maaşları toplu sözleşme ile düzenlenmektedir. Bu görüşmeler sonucunda emekli memurların alacağı zamlar belirlenmektedir.

Maaşlar

Her yıl olduğu gibi bu yılın da sonuna gelirken birçok insan asgari ücretin ne kadar olacağını ve elbette 2018 emekli memur maaşı oranının ne kadar artacağını merak ediyor. Bizler de bu makalemizde resmi makamların açıkladığı oranları sizlerle paylaşacağız.

Genel olarak baktığımızda ekonomik açıdan zor bir yıl geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Birçok insan iş bulma konusunda sıkıntı çekerken, işsizlik rakamlarının da arttığını devlet kadroları açıklamış bulunmaktadır. Aynı şekilde enflasyon oranı da geçtiğimiz yıllara göre az da olsa yükselmiş durumda. Bu durumda memur emeklileri endişe ile aynı soruyu soruyor; 2018 emekli memur maaşı ne kadar olacak?

Yeni zam oranlarına göre 2018 emekli memur maaşı toplamda 328 lira 22 kuruş artış göstererek, Temmuz ayında 2.199 TL’ye ulaşacak. Yapılan son zamlarla beraber emekli memur maaşı alan hiç kimsenin alacağı maaş iki bin liranın altında kalmayacak.

Memur maaşlarında ise daha yüksek bir artış görülmektedir. Toplamda 477 lira 34 kuruş artan memur maaşları 2018 yılında en az 3.198 TL olmaktadır. Yani Temmuz ayında en düşük maaşı alan memur, üç bin liranın altında maaş almayacak. 

Tiktok takipçi satın al

2018 emekli memur maaşı hesaplanırken ve sözleşmeler imzalanırken ekstradan bir madde daha eklendi; 2018 yılında olası bir enflasyon dengesizliği sebebiyle Türk lirasının değeri düşerse, emekli memur maaşları ödemesi gerçekleştirilirken enflasyon değeri göz önünde bulundurularak, emeklilere ekstra ödeme gerçekleştirilecektir.

Bu noktada 2018 emekli memur maaşı, eskiye nazaran emeklileri daha fazla rahatlatacak gibi görünüyor. Enflasyon dengesizliği yaşanırsa ekstra ödenecek ücreti de göz önünde bulundurursak, devlet yönetimi, memur emeklilerini mağdur etmekten özenle kaçınıyor izlenimi rahatlıkla görülebilir.

Memur maaşlarıyla ilgili bir değişiklik planı olursa, en kısa sürede okurlarımızla paylaşıyor olacağız.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.
DİĞER HABERLER