Sağlık Bakanlığı Türk Halk Sağlığı Kurumu 347 Ebe Alımı duyurusu

Sağlık Bakanlığı Türk Halk Sağlığı Kurumu 347 Ebe Alımı duyurusu

Türk Halk Sağlığı Kurumu 347 lisans mezunu ebe alımı için ilan yayınlamıştır. Başvurular ÖSYM Aday işlemleri sistemi üzerinden 21-27 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Sağlık

Sağlık Bakanlığı 2017 yılı itibariyle bir çok personel alımı gerçekleştiriyor. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası en çok personel ihraç edilen bakanlıkların başında gelen Sağlık Bakanlığı kadrolarını yenilemeye devam ediyor. Daha önce 5000 personel alımı yapan bakanlık şimdi de 347 Ebe kadrosu için personel alımı ilanı yayınladı.

Personel alımı Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi olan ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile yapıalcak olan personel alımı ais.osym.gov.tr adresi üzerinden adayların TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapılarak tercih edilecektir. Maaşları merkezi yönetim bütçesinden ödenecek EBE'lerin çalışacakları kurum ise sağlık bakanlığına bağlı olan Türk halk sağlığı kurumudur.

Türk Halk Sağlığı Kurumu ebe alımı başvuruları 21-27 Temmuz 2017 tarihleri arasında elektronik oramda yukarıda belirttiğimiz gibi ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden yapılacaktır. Tercih işlemleri için 2016 Kamu Personeli Seçme SInavı puanı baz alınacaktır. İlana başvuru tarihleri içinde hala mezun olmamış olan adayların başvuruları sistem tarafından iptal edilcektir. Sadece özel şartlarda belirtilen bölümden mezun olan adaylar başvuruda bulunabilirler.

Ebe Alımı için Aranan Özel Şartlar

4603 nitelik kodlu ebe alımı için ebelik lisans programından mezun olmak gerekmektedir. Yani en az üniversite mezunu olan ebeler ilan başvuruda bulunabilirler. Bu şartın dışında adaylarda aranan diğer şartlar şu şekildedir.

  • Başvurcak adayların 4924 sayılı kanunda belirtilen şartları taşımalıdır,
  • 657 sayılı DMK'nın 48. maddesindeki şartları taşımalıdır,
  • SGK'dan emekli ya da yaşlılık aylığı almamalıdır,
  • Atama için zamanında tercih yapmalıdır,
  • Özel şartta belirtilen bölümden mezun olmalıdır,

Yukarıdaki şartı taşıyanlar 27 Temmuz tarihini geçirmeden ÖSYM üzerinden başvurularını yapmalıdırlar. İlan detayları ve diğer duyurular için http://www.thsk.gov.tr/ adresini ziyaret etmelisiniz.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.
DİĞER HABERLER