Sağlık Bakanlığı İŞKUR üzerinden 14 bin sürekli işçi alımı yapıyor

Sağlık Bakanlığı İŞKUR üzerinden 14 bin sürekli işçi alımı yapıyor

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 32 Bin sağlık personeli alımı yapacağını duyurdu. Bu alım bilgileri netleşti ve 32 Bin alımın 14 bini sürekli işçi kadrosuna yapılağı belirtildi.

Sağlık

Ülkemiz, tüm dünyayı saran Korona virüsü ile mücadeleye devam ediyor. Özellikle de sağlık bakanlığımız ve sağlık personelleri fazla mesai yaparak sağlıkta aksaklığa yer vermiyorlar. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Korona virüsünün (Covid-19) ülkemizde yayılmasıyla birlikte sağlık personeli ihtiyacı doğdunu belirtti ve basın mensularına yaptığı son açıklamada 32 bin sağlık personeli alımı yapacaklarını belirtti. Toplantıda detaylar belli değildi fakat alıma ilişkin bilgiler bugün belli oldu ve sizlerle paylaşmak istedik. 

Sağlık Bakanlığı İşkur üzerinden 14 Bin Sürekli İşçi Alımı

Bakan Koca, alımların tümünün sağlık eprsoneli alımı olacakmış gibi görüş belirtmiş olsa da alımların Türkiye iş kurumu üzerinden sürekli işçi kadrosuna yapıalcak olması bir çok vatandaşımıza şu sıkıntılı günlerde iş fırsatı doğmasını sağladı. Alımların işkur üzerinden yapıalcak olması öğrenim şartı olarak en az ilkokul mezunu olmanın başvuru yapmaya yeterli olacağını gösteriyor. Sağlık bakanlığı bünyesinde sürekli işçi olarak görev almak siteyen kişiler aşağıya maddeler halinde yazacağımız alım koşullarına sahip olması gerekmektedir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • Kamu haklarından yoksun olmamak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • İlan tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (26 Mart 1985 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.
  • Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek (Kura sonucu yerleşen ve atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir)

Sağlık Bakanlığı 14 Bin Sürekli İşçi Alımı Yapılacak Kadrolar ve Şartları

  • Temizlik görevlisi mesleği için en az ilköğretim mezunu olmak.
  • Klinik destek elemanı (hastane) mesleği için ortaöğretim kurumlarının sağlık hizmetleri alanı - hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği dalının birinden mezun olmak.
  • Güvenlik görevlisi (silahsız) mesleği için en az ortaöğretim (lise ve dengi) mezunu olmak ve güvenlik kimlik kartına sahip olmak. (Silahlı güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olanlar da başvuru yapabilir).
  • Aşçı mesleği için ortaöğretim kurumlarının birinden veya ortaöğretim kurumlarının; yiyecek içecek hizmetleri alanı ve dallarının birinden veya dengi alan/dalının birinden veya önlisans eğitim kurumlarının; aşçılık, hazır yemek ve aşçılık, mutfak yönetimi, yemek pişirme teknikleri, gastronomi ve mutfak sanatları programlarından birinden veya dengi programlardan mezun olmak. Ortaöğretim kurumlarının herhangi birinden mezun olanlar için ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı aşçılık sertifikası sahibi olmak veya 3308 sayılı Kanuna göre aşçılık dalında ustalık belgesine sahip olmak. Tüm öğrenim düzeyleri için en az 5 yıl mesleki deneyime sahip olmak.

Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alımı Yapılacak Kadroları Görevleri Ne Olacak?

  • Temizlik Görevlisi: Ameliyathane, morg, tuvalet, poliklinik yapılan yerler, acil sağlık hizmetinin yürütüldüğü alanlar, yataklı servisler, laboratuvarlar, görüntüleme alanları, kamu hizmeti yürütülen idari ve diğer sağlık birimleri, ek hizmet birimleri ile tesisin temizlik yapılması gereken her türlü alanında, ilgili kanun, yönetmelik, yönerge, tebliğ, genelge, genel yazı, hizmet sözleşmesi, iç talimatname, görev emri vb. mevzuatta belirtilen temizlik hizmetleri ile idare tarafından verilen kendi görev alanı ile ilgili diğer hizmetleri yürütecektir.
  • Güvenlik Görevlisi (Silahsız): İlgili kanun, yönetmelik, yönerge, tebliğ, genelge, genel yazı, hizmet sözleşmesi, iç talimatname, görev emri vb. mevzuatta belirtilen koruma ve güvenlik hizmetleri ile idare tarafından verilen kendi görev alanı ile ilgili diğer hizmetleri yürütecektir.
  • Klinik Destek Elemanı (Hastane): Sağlık meslek mensuplarının nezaretinde yardımcı olarak çalışır, ayrıca hastaların bakımına yönelik yardımcı hizmetler (hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olur ve refakat eder) ile ilgili kanun, yönetmelik, yönerge, tebliğ, genelge, genel yazı, hizmet sözleşmesi, iç talimatname, görev emri vb. mevzuatta belirtilen hizmetler ve idare tarafından verilen kendi görev alanı ile ilgili diğer hizmetleri yürütecektir.
  • Aşçı: İlgili kanun, yönetmelik, yönerge, tebliğ, genelge, genel yazı, hizmet sözleşmesi, iç talimatname, görev emri vb. mevzuatta belirtilen yemek hizmetleri (yemekleri hazırlar ve pişirir, mutfaktaki çalışmaları organize eder) ile idare tarafından verilen kendi görev alanı ile ilgili diğer hizmetleri yürütecektir.

Sağlık Bakanlığı iş başvurusu tarihleri ve şekli 2020

Başvurular, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) "esube.iskur.gov.tr" adresi üzerinden 26 - 30 Mart 2020 tarihleri arasında elektronik (online) kullanıcı girişi yapılarak alınacaktır. Şahsen başvuru alınmayacaktır. İş ilanını bulmak için sisteme giriş yaptıktan sonra iş ilanı arama kısmına sağlık bakanlığı veya sadece sağlık yazmanız durumunda ilanlar karşınıza çıkacaktır.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.

Hülya Yücel

Tıbbi dömümantasyon ve sekreterlik ön lisans okudum.bu alanda çalışmak istiyorum. 6 ay önce

METİN AKMETİN

17.07.2020 TEMİZLİK PERSONELİ ALIMI VARMI ŞU ANDA VARSA NEREDEN BAŞVURU YAPABİLİRİZ 4 yıl önce
DİĞER HABERLER