Özel Güvenlik İş İlanlarında Artış Yaşanıyor

Özel Güvenlik İş İlanlarında Artış Yaşanıyor

Son yılların en çok aranan personelleri neredeyse özel güvenlik görevlileri oldu. 2019 yılına göre 2020 yılında özel güvenlik görevlisi arayan firmaların sayısı ve iş ilanları sayısı iki katına çıkması bekleniyor.

Haber

Son yılların en çok aranan personelleri neredeyse özel güvenlik görevlileri oldu. 2019 yılına göre 2020 yılında özel güvenlik görevlisi arayan firmaların sayısı ve iş ilanları sayısı iki katına çıkması bekleniyor. Silahlı ve silahsız olmak üzere farklı serfitika sahibi güvenlik görevlileri farklı alanlarda iş hacimleri sürekli artış göstermektedir.

Eleman.net, kariyer.net, yenibiris, iskuris.com ve guncelisilanlari.net gibi iş ilanı yayınlayan sitelerdeki ilanlar özel güvenlik sektörünün verdiği iş ilanları ile firmaların istihdam ettiği güvenlik görevlisi sayısı sürekli bir yükselişi işaret ediyor. Sektör 2019 yılında yarattığı istihdam ile yüzde 75 oranında büyüdü. Özellikle lise mezunu gençlerin özel güvenlik eğitimi veren kurumlara kayıt yaptırmasıda eğitim kurumlarındaki çalışanlarada iş imkanı sunuyor.

100 bin güvenlik görevlisi alınması bekleniyor

2019 Son üç ayını işaret eden veriler; 240 bin kişilik istihdam yaratan, 3.5 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olan özel güvenlik sektöründe hem yayınlanan ilanlarda hem de ilanlara olan başvurularda ciddi bir artış yaşandığını gösteriyor. Buna göre, yaratılan istihdamdaki artış oranı yüzde 153. Bu yılın ilk üç ayında geçtiğimiz yılın ilk üç ayına kıyasla yüzde 33'lük bir artışla sektöre yönelik toplam 2 bin 922 ilan yayınlandı. Yine bu yılının ilk üç ayında güvenlik sektörüne yönelik yayınlanan iş ilanlarına 151 bini aşan başvuru yapıldı. Geçtiğimiz yılın ilk üç ayında ise güvenlik sektöründeki iş ilanlarına 93 bin 879 başvuru yapılmıştı.

En fazla alım İstanbul'da

Güvenlik firmaları yüzde 45'lik bir oranla İstanbul'da yer alıyor. İstanbul'u sırasıyla, yüzde 15.20 ile Ankara, yüzde 7.89 ile İzmir, yüzde 4.29 ile Antalya takip ediyor.

Bu alımların yukarıdaki şehirlerde fazla olmasının sebepleri tabi ki nüfus yoğunluğu ile ilgilidir. Bu şehirler hem konaklama hem de alışveriş sektöründe güvenlik görevlisi ihityacını diğer şehirlerimize göre daha fazla gerek duymaktadır.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.
DİĞER HABERLER