Orman Genel Müdürlüğü 95 Orman Muhafaza Memuru alımı ilanı

Orman Genel Müdürlüğü 95 Orman Muhafaza Memuru alımı ilanı

Orman Genel Müdürlüğü 2016 KPSS puanı ile önlisans mezunu 95 orman muhafaza memuru alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 10-21 Ağustos 2017 tarihleri arasında OGM’nin sitesi üzerinden online olarak yapılacaktır.

Kamu Personeli

2017 yılı KPSS ile memur alımı furyasına Orman Genel Müdürlüğü de katıldı. Özellikle sağlık bakanlığı personel alımında başı çekerken peşinden Milli Eğitim Bakanlığı gelmektedir. Bu bakanlıklar ayrıca personel alımlarını sözleşmeli olarak yapmaktadır. Kadrolu memur alımları 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası azalmıştır. Bundan dolayı kadrolu memur alım ilanlarını pek yapamamaktayız.

metin2 1-105 serverler

Orman Genel Müdürlüğü 2016 KPSS puanı ile memur alımı yapacağını duyurdu. Bu memur alımının Orman Muhafaza Memurluğu kadrosuna yapılacağı belirtildi. İlan ve başvuru ile ilgili detayları size madde madde açıklayacağız.

Başvuru Genel Şartları

  • 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak,
  • Atamaya hak kazanan adaylar tam teşekküllü hastaneden yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibaresi bulunan sağlık raporu almalı,
  • Arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak,
  • 2016 KPSS sınavı P93 puan türünden 50 puan ve üzeri almış olmak,
  • Önlisans programlarının ormancılık, orman işletmeciliği, orman ürünleri, odun dışı orman ürünleri, fidan yetiştiriciliği, budama ve aşılama, avcılık ve yaban hayatı bölümlerinden mezun olmak,
  • Alım yapılacak iller ve kontenjanları Balıkesir (20), Bolu (25), Kastamonu (25), Zonguldak (25)

Başvuru yapacak olan adaylar 10-21 Ağustos 2017 tarihleri arasında Orman Genel Müdürlüğünün internet sitesinde açılmış olan özel iş başvurusu bölümünden online olarak dolduracakları başvuru formu ile yapılacaktır. Şahsen ya da posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. OGM online iş başvurusu adresi http://basvur.ogm.gov.tr/hizmetenvanteri/ .Başvuru için adaylara 4 tercih hakkı verilecektir ve adaylar 4 ilden istedikleri sırada tercih yapacaklardır.

Başvuru yapılan illerde KPSS puanına göre sıralama yapılacak ve bu sıralamaya göre belirlenen kontenjanın 4 katı kadar aday uygulamalı sınav için çağrılacaktır. Uygulamalı sınava gelirken adayların yanlarında başvuru formu ve nüfus cüzdanı bulunmalıdır. Uygulamalı sınavda adaylara orman yangınları ve ormanların korunması, fidan üretimi, dikimi, bakımı silvikültür teknikleri, orman ürünlerinin üretimi, ölçülmesi, mesleğe fiziki dayanıklılık ve yeterlilik konularından olacaklardır.

İlan metninin tamamına BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.
DİĞER HABERLER