Maliye Bakanlığı 300 Memur Alımı yapacak

Maliye Bakanlığı 300 Memur Alımı yapacak

Maliye Bakanlığı 300 vergi müfettişi alımı için yazılı ve sözlü sınav yapacağını duyurdu. 2015 ve 2016 KPSS sınavına giren ve P40, P54 ve P57 puan türlerinden 80 ve üzeri puan alan adaylar başvuruda bulunabilirler.

Kamu Personeli

Maliye Bakanlığı kadrolarına yeni memurlar eklemek için memur alımı ilanı yayınladı. Devlet personel başkanlığı sitesinde yayınlanan ilana göre vergi müfettişi yardımcılığı kadrosuna 300 kişi alınacağı duyuruldu.

2017 Maliye Bakanlığı (MB) memur alımı yazılı ve sözlü sınav ile yapılacaktır. 2015 ve 2016 KPSS sınavına giren ve P40, P54 ve P57 puan türlerinden en az 80 puan almış olan adaylar başvuruda bulunabilecekler ve sınava katılma hakkı kazanacaklardır.

Maliye Bakanlığı memur alımı yazılı sınavında başarılı olan adaylar sözlü sınava alınacaktır. Yazılı sınavı başarız geçen adaylar sözlü sınava giremeyip eleneceklerdir. Sözlü sınav Ankara'da yapılacaktır. Adaylar işlemlerini www.turkiye.gov.tr, www.maliye.gov.tr ve www.vdk.gov.tr adreslerinen takip edebilirler.

2017 Maliye Bakanlığı vergi müfettişi yardımcısı alımı başvuru şartları neler?

  • 657 sayılı DMK'nın 48. maddesinde yer alan nitelikleri taşımak,
  • Yazılı sınavın yapıldığı gün itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak (01.01.1982 sonrası doğmuş olmak)
  • Erkek adaylar için askerlik ile ilişkisi olmamak,
  • En az lisans mezunu olmak (hukuk, siyasal bilimler, iktisat, işletme ve iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmak)
  • Başvuruyu süresi içerinde yapmak,
  • 2015 ve 2016 yıllarında yapılan KPSS sınavına girmiş olmalı,
  • Sağlık durumu Türkiye'nin her yerinde çalışmaya uygun olmalıdır

2017 Maliye Bakanlığı başvuruları 24 Nisan 2017 tarihinde başlayıp 8 Mayıs 2017 Pazartesi günü sona erecektir. Adaylar www.vdk.gov.tr adresinde bulunan başvuru formunu indirip doldurmaları gerekmektedir.

2017 Maliye Bakanlığı 300 Vergi Müfettiş Yardımcısı Alımı sınavı konuları ve ilanın tam metni için tıklayınız.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.
DİĞER HABERLER