İtfaiyeci Nasıl Olunur? Belediye İtfaiyeci Alım Şartları 2018

İtfaiyeci Nasıl Olunur? Belediye İtfaiyeci Alım Şartları 2018

Her yıl belediyeler bünyesindeki personel ihtiyaçları kapsamında İtfaiyeci Alımı yapmaktadır. 2019 yılında itfaiyeci alımları Türkiye genelinde bir çok belediyede yapılacak olup alımlar sınav ile yapılacaktır.

Haber

Her yıl belediyeler bünyesindeki personel ihtiyaçları kapsamında İtfaiyeci Alımı yapmaktadır. 2018 yılında itfaiyeci alımları Türkiye genellinde birçok belediyede yapılmış olup alımlar sınav ile yapılmıştır. Sınavdan başarılı olan adaylar mülakat sürecine dahil edilecektir. 2019 yılında da itfaiyeci alımları devam edecektir. Büyükşehir olan iller yeni oluşan belediyeler itfaiyeci kadrolarına alım yapacaklardır. İtfaiyeci alımlarına başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıdaki şartları yerine getirebiliyor olmalıdır. Şimdi dilerseniz 2019 İtfaiyeci alımı için istenen şartları inceleyelim. Bu bize 2018 yılında yapılacak alımlar için ipucu niteliğinde olacaktır.

Belediye İtfaiyeci Alımına Kimler Başvuru Yapabilir?

  • Türk Vatandaşı olan,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmayan,
  • Erkeklerin askerlikle ilişiği olmadığına dair beyan,
  • Adli sicili temiz olan,
  • Eğitim durumu itibariyle en az lise mezunu olan veya önlisans mezunu olup itfaiyecilik ve yangın güvenliği bölümü mezunu olan veya lisans düzeyinde beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü mezunu olan,
  • Erkekler en az 170 cm, bayanlar ise 167 cm boyunda olmak ve boy kilo oranı (+-) 10 kg’dan fazla veya az olmayan,
  • 30 yaşından gün almamış olan,
  • Başvuru yapacaklardan lise mezunlarının C veya E, önlisans ve lisans mezunları B sınıfı sürücü belgesi sahibi olan,
  • Sağlık durumu yerinde olan,
  • KPSS sınavından kurum ve belediye tarafından belirlenen taban puana sahip olan kişiler başvuruda bulunabilirler.

İtfaiyeci Alımı Nasıl Yapılır? Sınav Şekli Nasıl Oluyor?

1-İtfaiye Eri giriş sınavı, dayanıklılık testi ve sözlü mülakat olarak iki aşamada yapılacaktır.

2-Sözlü sınavda değerlendirme, 100 tam puan üzerinden yapılır. Değerlendirme sonucunda, belirtilen puanın altına düşmemek kaydıyla en yüksek puandan başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar asil ve kadro sayısının yarısı kadar (yarımlar tama iblağ olunur) yedek aday sınavı kazanmış sayılır.

3-Kurum sınavı başarı puanı, dayanıklılık testi ve sözlü sınav sonucu esas alınarak belirlenir.

4-Memuriyete girişe esas teşkil edecek sözlü sınav sonucu, kurum sınav başarı puanının (dayanıklılık testi ve sözlü mülakat sonuçlarının) %50’si ile KPSS puanının %50’si alınmak suretiyle belirlenir. Başarılı olabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

5-Sınav sonuçları, başarı sırasına göre kurumun internet sitesinde ilan edilir ve kazananlara yazılı olarak bildirilir.

6-Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır.

2019 İtfaiyeci Alımı Yapacak Olan Belediyeler

İtfaiyeci alımını 2018 yılı itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdi. Artık yılsonuna geldiğimiz için daha bu yıl için daha başka alım olacağını sanmıyoruz. Tabi alım olursa sitemizde yayınlanacaktır. 2019 itfaiyeci alımı yapacak belediyelerin başında büyükşehir belediyelerinin olması muhtemel olarak görünmektedir. Özellikle nüfus yoğunluğu artan ve göç alan belediyeler ve gecekondu yapılaşması fazla olan bölgelerde yangın riski fazla olduğundan bu durumda olan belediyeler itfaiyeci alımı yapacaklardır.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.

rıdvan

bu ne böyle cennete gitmek daha kolay 6 yıl önce

bedo

botaşa başvururken itfaiye bölümü okumuş olmak şart mı?? 7 yıl önce

kral

başvurular ne zaman 7 yıl önce
DİĞER HABERLER