Halkbank 150 Personel Alımı Yapıyor

Halkbank 150 Personel Alımı Yapıyor

Halkbank, sınav ile personel alımı için iş ilanı yayımladı.

Banka Personeli

Banka iş ilanları sürekli yayınlanan kategorilerden iş ilanları değildir. Halkbank iş ilanları devlet bankaları içerisinde yayınlanmış olan ilk ilanlardandır. Kamu bankaları iş ilanları çoğunlukla kamu personeli seçme sınavı paunı veya bankaların kendi sınavları ile yapılmaktadır. Mezunyet durumu da banka personel alımları için oldukça önemlidir. Halkbankası personel alımı için adaylara sınav yapacaktır. Sınav içeriği ve personel alımı başvuru şartlarını sizlere yazımızın devamında belirttik. Öncelikle sizlere halkbankası persobel alımı sınavı katılım şartlarından bahsedelim. Halkbankası bilgi teknolojileri uzman yardımcısı olarak İstanbul'da görevlendirilecek toplam 150 personel alımı yapacaktır.

Halkbank Personel Alımı Sınavı Katılım Şartları

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  3. Adli sicili temiz olmak,
  4. Bankacılık Kanunu’na göre bankalarda çalışması yasaklanmamış olmak,
  5. 01.01.1993 ve sonrası, 01.01.2004 öncesi doğumlu olmak,
  6. Mezuniyet kriterine ilişkin; belirtilen öğrenim süresi en az 4 yıl olan lisans veya yüksek lisans bölümlerinden 15 Ağustos 2022 itibarıyla aşağıdaki bölümlerin birinden mezun olmak. Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Fizik Mühendisliği Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği Fizik Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri İstatistik Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bilişim Sistemleri Mühendisliği İşletme Mühendisliği Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Matematik Bilgi Güvenliği Teknolojisi Matematik Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Elektronik Mühendisliği Matematik-Bilgisayar Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Yapay Zeka Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Yazılım Mühendisliği Endüstri Sistemleri Mühendisliği
  7. Sağlık durumu açısından görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir hali bulunmamak; Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya ve seyahat etmeye elverişli olduğunu, tam teşekküllü bir sağlık kurumundan alınacak raporla belgelemek (Sağlık Raporu; giriş sınavının, yazılı ve mülakat olmak üzere tüm aşamaları tamamlandıktan sonra talep edilecektir.)
  8. Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış, muaf veya en az 31 Aralık 2022 tarihine kadar tecilli olmak ya da bedelli askerlikten yararlanacak olmak,
  9. Banka tarafından yapılacak araştırma sonucunda; tutum, davranış ve özgeçmişleri bakımından bankacılık mesleğine uygun bulunmak.

Halkbank Personel Alımı Sınavı Başvuru Şekli Tarihi ve Ücreti

Adaylardan, başvuru bedeli olarak 150 TL tahsil edilecektir. Sınav hizmetlerinin yerine getirilebilmesi amacıyla tahsil edilecek bedel, Yıldız Teknik Üniversitesi Sınav Merkezinin Bankamız nezdindeki hesabına sınav başvurusundan önce yatırılacaktır. Sınav ücretini yatırdıktan 1 saat sonra sınav başvurusu yapılabilir. Ancak kredi/banka kartıyla yapılacak ödemeler başvuru esnasında gerçekleştirilebilir. Sınav ücret ödemeleri 27 Mayıs 2022 Cuma günü saat 17.00’ye kadar, sınav başvurusu esnasında https://sinav.yildiz.edu.tr/halkbank web sitesi üzerinden kredi/banka kartı ile veya Bankamız gişe ve internet şube kanalları üzerinden gerçekleştirilecektir. Başka kanallardan ödeme kabul edilmeyecektir. Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubeleri ve internet bankacılığı aracılığıyla adayın T.C. Kimlik Numarası, Adı ve Soyadı ile en az biri cep telefonu olmak üzere iki telefon numarası verilerek yatırılacaktır. Sınav başvuruları, 27 Mayıs 2022 tarihine kadar yukarıdaki internet sitesi üzerinden “Sınav Başvuru Formu” aday tarafından eksiksiz olarak doldurularak ve son 6 ay içerisinde çekilmiş JPEG formatında vesikalık fotoğraf, sınav başvuru formuna eklenerek yapılacaktır. 

Başvurusu Kabul Edilen Adayların İşlemleri

Başvurusu kabul edilen adaylar, sınav yeri ve saatini bildiren sınav giriş belgesini; 13 Haziran 2022 – 25 Haziran 2022 tarihleri arasında https://sinav.yildiz.edu.tr/halkbank adresinden “T.C. Kimlik Numarası” ve “Aday Şifresi” girerek alabileceklerdir.

Sınav aşaması; 25 Haziran 2022 tarihinde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Konya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon illerinde Halkbank’ın ilan edeceği lokasyonlarda gerçekleştirilecektir. Aday başvuruları yeterli sayıya ulaşmadığı takdirde veya illere ayrılan kontenjanın üstünde başvuru olması halinde Banka, adayları belirlediği uygun sınav merkezlerine davet etme hakkını saklı tutar.

Adaylar sınava girebilmek için, “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte; üzerinde silinti, kazıntı ve bir değişiklik yapılmamış olan, taşıdığı bilgilerden tereddüt duyulmayan, fotoğrafları ile tanınmalarına engel teşkil etmeyecek nitelikte Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, TCKN bilgisi içeren Sürücü Belgesi veya geçerlilik süresi devam eden Pasaport ibraz etmek zorundadırlar. Sınav Giriş Belgesi posta ile gönderilmeyecektir.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.
DİĞER HABERLER