Diyanet İşleri Başkanlığı 50 KPSS Puanı ile  415 Sözleşmeli Personel Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı 50 KPSS Puanı ile 415 Sözleşmeli Personel Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı en az lise mezunu ve KPSS sınavından en az 50 puan almış 415 sözleşmeli personel alımı için ilan yayınladı.

Kamu Personeli

Diyanet İşleri Başkanlığı KPSS sınavına girmiş kişiler arasından en az 50 puan almış adayların başvuruda bulunabileceği 415 sözleşmeli personel alımı yapacağını devlet personel başkanlığı sitesinde yayınladı.

2017 DİB sözleşmeli personel alımı yapılacak boş kadro sayısının 3 (üç) katı kadar aday sözlü mülakata çağrılacaktır. Başvuruda bulunacak adaylar 28 Nisan 2017 tarihine kadar https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden online olarak başvuruda bulunabileceklerdir. 

2017 DİB personel alımı sözleşmeli olarak imam-hatip kadrolarına yapılacaktır. SÖZPER-2017-1 başvuru işlemleri e-başvuru formunu doldurduktan sonra istenen belgeler ile birlikte il müftülüğüne başvuruda bulunması gerekmektedir.

2017 DİB Personel Alımı Başvuru Şartları ve Mezun Olunması Gereken Bölümler

Başvuruda bulunacak adaylar en az imam hatip lisesi mezunu olmalı ve KPSS sınavında 50 puan almış olmalıdır. Aşağıda mezun olunan bölüm ve alım kontenjanları yazmaktadır.

  1. İlahiyat Fakültesi + Hafız (20)
  2. İlahiyat Fakültesi (250)
  3. İlahiyat Önlisans+Diğer Lisans+Hafız (5)
  4. İlahiyat Önlisans+Diğer Lisans (5)
  5. İlahiyat Önlisans+Hafız (5)
  6. İlahiyat Önlisans (5)
  7. İ.H.L+Diğer Lisans+Hafız (5)
  8. İ.H.L+Diğer Lisans (5)
  9. İ.H.L+Diğer Önlisans+Hafız (5)
  10. İ.H.L+Diğer Önlisans (5)
  11. İ.H.L+Hafız (100)
  12. İ.H.L. (5)

2017 DİB Personel Alımı başvuru sırasında istenecek belgeler neler?

Adaylar başvuruya giderken yanlarında kimlik belgesi, diploma ya da geçici mezuniyet belgesi, hafızlık gerektiren kadrolara başvuracak adaylar için hafızlık belgesi, askerlik durum belgesi, sağlık durumunu belirten yazılı beyanı bulundurmalıdırlar.

2017 DİB personel alımı iş başvurusu yapacak olan adaylar https://goo.gl/dO8WuL adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirler.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.
DİĞER HABERLER