İş Güvenliği Uzmanı Olma Şartı Nedir?

İş sağlığı ve güvenlği kanunu çıktıktan sonra, iş güvenliği uzmanlığı diğer meslekler arasındaki yerini aldı. İş güvenliği uzmanı olmak için mühendis, mimar ve teknik eleman olmak yeterlidir.

İş Güvenliği Uzmanı Olma Şartı Nedir?

İş sağlığı ve güvenlği kanunu çıktıktan sonra, iş güvenliği uzmanlığı diğer meslekler arasındaki yerini aldı. İş güvenliği uzmanı olmak için mühendis, mimar ve teknik eleman olmak yeterlidir. Teknik elemanın tarifini yapacak olursak ilgili üniversitelerin meslek yüksek okulu mezunu olmak, ve Bakanlık tarafından açılan sınavdan 70 ve üzerinde puan almış olmak gerekmektedir.

İş güvenliği uzmanı olmak sadece sınavı kazanmakla bitmiyor. İş güvenliği uzmanı olmak için adayların kendilerini sorgulaması gerekiyor. Bu işi yapmak öncelikle ciddi bir sorumluluk gerektiren bir iştir. İlgili mevzuata hakim olmak ve ayrıca adayların son derece takipçi olması gerekiyor. Takipçi olmayı sorumluluğu kabul etmeyi ve mevzuata hakim olma konusunda kendine güvenen adayarın ilgili branşlardan mezun olduktan sonra iş güvenliği uzmanı olmaları için her hangi bir engeli kalmamıştır.

Adaylar Bakanlıkça yapılan C sınıfı sertifika sınavından 70 ve üzeri puan aldıklarında iş güvenliği uzmanı sertifikasını almaya hak kazanırlar. İş güvenliği uzmanı olmaya hak kazanan adaylar yine eğitim aldıkları kurum vasıtası ile Bakanlığa başvuruda bulunabilirler. 

Başvuru evrakları arasında bir dilekçe ile birlikte harç makbuzu ve sahip oldukları mezuniyet diploması ile birlikte Bakanlığa başvuru yapabilirler. Başvuru sonrasında Bakanlık tarafından düzenlenen C sınıfı sertifika ile İş güvenliği olmanın yolu açılmış olacaktır. İş güvenliği uzmanı olduktan sonra adayların farklı çalışma yöntemleri mevcuttur, bu yöntemlerden birisi ortak sağlık birimlerinde çalışmak diğeri ise her hangi işletmeye başvuru yaparak iş güvenliği uzmanı olarak çalışabilirler.

 
Kimler iş güvenliği uzmanı olabilir İş güvenliği uzmanlığı eğitimi başvuru şartları İş güvenliği uzmanlığı eğitimi ne kadar sürer Kaç çeşit iş güvenliği uzmanlığı vardır
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir. Telefon numarası olan yorumlar numaralar silindikten sonra onaylanır.
Kalan karakter sayısı : 500
Dikkat! Yapılan Her Yorum Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanır.